Relatietherapie & gezinstherapie

Relatietherapie

Zit je relatie in het slop ? Weet je niet meer of je partner nog de man/vrouw van je dromen is ? Willen jullie meer zijn dan mama en papa ? Ben je nog op zoek naar een bevredigende relatie? Dan is relatietherapie misschien de oplossing.

Wat maakt relaties (soms) zo moeilijk ? Je bent op de eerste plaats verschillend van je partner. Jullie komen uit verschillende gezinnen, families, achtergronden, hebben andere waarden en interesses.

Heel dikwijls wordt je aangetrokken tot bepaalde eigenschappen van je partner, die net later voor problemen zorgen. Soms zou je je partner willen veranderen, maar dat werkt niet.

Een relatie kan ook onder druk komen te staan van stress, ziekte, financiële problemen, de dood of ziekte van een kind of dierbare, moeilijkheden in de opvoeding van de kinderen, partnergeweld, …

relatietherapie header
relatietherapie

Hoe gaan we te werk?

  1. De eerste keer komen jullie samen op gesprek.

  2. Als de hulpvraag duidelijk is, komen jullie opnieuw samen en leren op een constructieve manier met elkaar te communiceren.

    Je leert technieken om echt naar elkaar te luisteren en op een geweldloze manier te verwoorden wat je eigen behoeften en verlangens zijn.

    Je leert relatiemodellen, interactiecirkels en hun valkuilen herkennen. Door dit te doen, kom je tot echt intens contact, misschien wel voor de eerste keer in je leven.

  3. Indien nodig komen jullie tussenin apart op gesprek om bepaalde vaardigheden aan te leren.

Wat kost het?

Relatietherapie kost €75/uur.

praktijk de swal therapieruimte
aihp graduation 2021

Verbindende communicatie

Wij bieden ook communicatietraining aan voor koppels.

Heel geschikt voor koppels die bij ieder meningsverschil in een conflict verzeilen dat uitmondt in een machtsstrijd over wie nu eigenlijk gelijk heeft.

Bij verbindende communicatie gaan jullie op zoek naar het gemeenschappelijk doel en communiceren van daaruit.

In een drietal workshops leren jullie de kneepjes van het verbindend communiceren.

Een workshop kost €90 voor 1,5u. 

Op zoek naar een antwoord op jouw hulpvraag?

We staan steeds open voor een vrijblijvend gesprek.
Onze therapeuten helpen je graag verder!