Therapeuten

Didier vanhee
Tanja Buyst
Patricia Vandenameele
Vincent Vanhee

Didier Vanhee

Didier is klinisch psycholoog en volgde zijn psychotherapie opleiding van aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie. Later specialiseerde hij zich in de behandeling van trauma-gerelateerde problemen. Daarvoor volgde hij de opleiding tot psychotraumatoloog en EMDR therapeut.

Naast zijn zelfstandige praktijk als psychotherapeut, is hij ook vestigingsverantwoordelijke van de AIHP – afdeling Koekelare en voorzitter in het bestuur van de BNVIP (Belgisch Nederlandse Vereniging voor Integratieve Psychologie

Sinds kort kan je bij hem ook terecht voor herbronning en vakantiewoningen via De Melkweg te Koekelare

Tanja Buyst

Tanja is gezinswetenschapper en volgde de 4-jarige opleiding tot psychotherapeut aan de AIHP. Sinds  2010 werkt ze als vestigingsverantwoordelijke, docent en supervisor voor AIHP Oost-Vlaanderen.

Tanja gelooft heel sterk in  de verbinding tussen lichaam en geest en hanteert een holistische aanpak.

Als gezinswetenschapper helpt ze jou zoeken naar wie je bent als individu maar ook naar de invloed van de sociale systemen waar jij deel van uitmaakt. Binnen een sociaal systeem beïnvloeden mensen elkaar. Gedachten, gedragingen, gevoelens en verwachtingen ontstaan in wisselwerking met anderen uit onze omgeving. Dit is een gecompliceerd proces waarbij problemen kunnen optreden. Het help dikwijls om de problemen te bekijken tegen de achtergrond van onze wisselwerking met anderen.

Focus op brainspotting, EFT, Braingym, wandeltherapie.

 

Patricia Vandenameele

Patricia startte haar carriere als leerkracht godsdienstwetenschappen in het secundair onderwijs .

Na ruim 25 jaar ervaring als zorgleerkracht volgde ze de opleiding tot verliescounselor. Daarna sloot ze zich aan bij de AIHP en volgde ze de vierjarige opleiding tot psychotherapeut.

Als zelfstandig psychotherapeute verdiepte ze zich verder in het begeleiden van verlies-en rouwprocessen (breed verlies: overlijden, scheiding, ontslag, burn-out, miskraam, verlies van toekomstbeeld, …). Zij is docente en supervisor  verlies en rouw aan de AIHP.

Daarnaast volgde ze een opleiding koppeltherapie en  een postgraduaat autisme (auti-coach).  Ze specialiseerde zich in het coachen van personen met autisme en hun context.

Patricia begeleidt zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Ook koppels en gezinnen die willen werken aan hun onderlinge relatie, kunnen bij haar terecht.

 

Vincent Vanhee

Vincent is van opleiding een bachelor in de rechtsgeleerdheid en heeft zich na zijn studies  toegelegd op zijn interesse in het menselijk welzijn. Als gevolg hiervan volgde een postgraduaat in de integratieve en humanistisch-experiëntiële psychotherapie bij Vives. Daarna volgden nog opleidingen tot Loopbaancoach en Psychosomatoloog.

 

Je kan bij Vincent terecht voor therapie en coaching in het leven waarbij we samen zoeken naar de weg die we soms niet meer zo duidelijk zien.  Vertrouwen en toegankelijkheid zijn sleutelbegrippen in onze optimalisatie van de brug tussen het lichaam en geest.  Therapie met een bijzondere aandacht voor al wat speelt in en rond het lichaam.

 

Daarnaast kan je bij Vincent ook terecht voor loopbaanbegeleiding, d.m.v. van cheques die je aankoopt bij de VDAB, indien aan de voorwaarden voldaan.  Hierbij wordt aan de hand van testings en spelenderwijs op zoek gegaan naar de talenten en bijhorende jobs, waarna we samen de arbeidsmarkt aftasten.